Kariya låg bakom St Louis magiska vändning

Gick från 1-3 till 4-3 på fem minuter.

Det var folk-, mål och svenskfest när St Louis och Detroit möttes i NHL-premiären i Globen.

Till slut var det St Louis, med en glödhet Paul Kariya, som tog hem segern efter en mäktig vändning.

– Skönt att få en bra start, säger St Louis tvåmålsskytt Paul Kariya till Viasat Hockey.

En galen sekvens på fem minuter i den andra perioden avgjorde matchen. Först reducerade veteranen Kariya till 2-3 i spel fem mot fyra när matchklockan visade 32.31.

Två minuter senare kvitterade B.J Crombeen och sen var det Kariya som välförtjänt fick sätta sitt andra mål när 35-åringen ensam med Chris Osgood sköt in 4-3 till höger om Detroitmålvakten.

Den tredje perioden förblev mållös och därmed tog Blues hem premiären.

– Vi tappar helt. Vi har en bra period i början av andra, men sen får de en balja i powerplay och tar över, sa en i ärlighetens namn underkänd Henrik Zetterberg till Viasat efter andra perioden.

– De är duktiga och snabba på att ställa om från försvar till anfall.

Dessförinnan hade Jay McClement gett St Louis ledningen i 7.54 i den första perioden. Svenskbacken Jonathan Ericsson kvitterade tre minuter senare och Kirk Maltby gav Detroit ledningen. En ledning som Ville Leino utökade fem minuter innan Kariyas målshow satte igång.

I morgon kväll möts lagen på nytt i Globen. Då vill nog svensklaget med kapten Nicklas Lidström revanschera sig.