Mål, assist och två slagsmål på sex minuter

Han hade bara drygt sex minuters speltid. Den gjorde Edmonton Oilers slagskämpe Zack Stortini det yttersta av.

I nattens bortamatch mot Tampa Bay Lightning hann Zack Stortini med att göra ett mål, en assist och två fajter med hemmalagets polis Zenon Konopka. Ett Gordie Howe-hattrick med mersmak.

- Det var en händelserik afton. Det är något som är en del av mitt spel. Att forechecka snabbt, sätta puckar i målet, spela kroppen och slåss, det är färdigheter som jag bidrar med, tycker jag, säger Stortini till AP.

Den storvuxne 24-åringen satte det avgörande 3-2-målet för Edmonton drygt elva minuter in i den andra perioden. Han vann en närkamp bakom Tampakassen och pressade sig in framför kassen där han satte sitt tredje mål för säsongen.

De övriga två målen kom i en match mot Nashville den 12 oktober. Efter det har kanadensare varit mållös i 25 raka matcher.

Victor Hedman gjorde sitt andra NHL-mål i karriären när han kvitterade till 2-2 ett par minuter innan Stortinis matchvinnande mål. 18-åringen följde med upp i ett anfall, tog emot en passning från Martin St. Louis och klämde upp pucken i bortre krysset.

Hedman spelade 26.07 och hann skjuta fem skott mot Jeff Deslaurierss i gästernas kasse. Mattias Öhlund fick ihop drygt 24 minuters istid för Tampa, som drabbades av två kännbara avbräck när både Steven Stamkos och Ryan Malone, lagets två överlägset bästa målskyttar, lämnade matchen med skador.

Robert Nilsson spelade knappa tio minuter för Oilers och mäktade med en assist.