"Lundqvist den ende som spelade"

Spel mot ett mål. Då svarade Henrik Lundqvist för en av säsongens tappraste insatser.

Den svenske keepern blev bombarderad av Chicago Blackhawks, men lyckades ordna en poäng åt New York Rangers.

Krisen i New York Rangers tilltar. Efter att ha vunnit sju av sina åtta första matcher i oktober har laget tappat fotfästet och sjunkit som en sten i Eastern Conference.

En av spelarna som har fått kritik för att inte lyfta Rangers är Henrik Lundqvist. Tidningarna i New York-området har inte varit milda i sin kritik av svensken, som trots en anständig räddningsprocent har pekats ut som en av de stora anledningarna till att laget gått så dåligt.

Efter nattens match fanns det emellertid ingen som kunde beklaga sig över 27-åringens insats. Henrik Lundqvist gjorde allt och lite till för att ge New York Rangers den där extra knuffen i bortamötet med Chicago Blackhawks. Tyvärr fattade inte medspelarna hinten och försåg inte målvakten med tillräckligt mycket offensiv ammunition för att vinna matchen.

Chicago vann skotten med 41-18 och vann slutligen med 2-1 sedan vanligtvis bufflige Dustin Byfuglien visat prov på snabbhet och teknik när han elegant avgjorde matchen i förlängningen. Jonathan Toews hade dessförinnan kvitterat matchen till 1-1 sent i den tredje perioden.

- Det är väldigt smärtsamt, speciellt när du släpper in sena mål och inte lyckas få de där två poängen. Det är smärtsamt, säger Henrik Lundqvist till AP.

Han motade 39 skott och var den enda spelaren som coachen John Tortorella valde att berömma efter matchen.

- Han var egentligen den enda som spelade. Det offensiva spelet är inte mitt största bekymmer. Mitt bekymmer är att våra försök att tävla var obefintliga. Om killarna tror att de försökte i kväll, då kommer de att få ett jobbigt uppvaknande.

Marian Gaborik hade en assist på Chris Higgins Rangersmål i den första perioden. Han ligger allt jämt tvåa i NHL:s poängliga bakom Joe Thornton, San José. Slovaken har svarat för 21 mål och 39 poäng på 28 matcher.