Ersberg fick stopp på ligaledarna

I natt fick Erik Ersberg chansen igen i Los Angeles Kings. Och det gick bra för svensken då Kings besegrade ligaledande San José Sharks.

Erik Ersberg har inte fått många chanser av Los Angeles Kings coach Terry Murray den här säsongen. I natt ställdes han emellertid mellan stolparna i den kanske svåraste bortamatchen ett lag kan utsättas för - den mot ligaledande San José Sharks.

Det gick bra. Salasonen räddade 30 skott när Kings lyckades vinna med 5-4 efter förlängning sedan lagkaptenen Dustin Brown avgjort tillställningen.

Kings ledde med 4-2 halvvägs in i matchen men det starka hemmalaget lyckades ordna fram en förlängning sedan ex-djurgårdaren Dan Boyle samt den före detta HV71-centern Manny Malhotra gjort varsitt mål i den andra respektive tredje perioden.

Segern var skön för Los Angeles Kings, som inte har spelat slutspelshockey sedan 2002. Laget parkerar just nu på andra plats i Pacific Division och är delad tvåa i Western Conference totalt.

- Det här var naturligtvis stort för vårt lag att, inte bara i tabellen utan även känslomässigt är det en stor boost för oss att veta att vi är kapabla att mäta oss med de här killarna, säger matchvinnaren Dustin Brown till AP.

Anze Kopitar gjorde mål för Kings för första gången på 13 matcher. Slovenen som ledde NHL:s poängliga under stora delar av oktober har haft det riktigt trögt under november och gick nu mållös i exakt en månad. Han har 36 poäng (15+21) på 32 matcher och ligger numera fyra i poängligan.

Den toppas av San Josés Joe Thornton, som registrerade två nya passningspoäng i natt. 30-åringen har gjort 42 poäng (7+35) på 32 matcher.

Av de övriga svenskarna på isen hade Oscar Möller en tuff natt. Han spelade bara 5.07, men hann vara inne på två mål bakåt. Douglas Murray spelade bara drygt tio minuter och var +1.