ÄNTLIGEN, MÖLLER!

Oscar Möller har inte alls fått den säsonginledning som varken han eller hans tränare hade hoppats på - men i natt fick han äntligen näta när LA Kings tog emot Phoenix Coyotes på hemmais.

20-årige, Oscar Möllers säsongsinledning har antagligen inte riktigt motsvarat hans egna förväntningar. Möller, som slog sig in i NHL förra säsongen, skickades lite oväntat till farmarlaget inför säsongen och har bara fått göra några sporadiska inhopp i NHL.

Efter att ha varit inne på två baklängesmål på sina dryga fem minuters speltid mot San José Sharks natten mot torsdag fick han personlig revansch i natt. Han spelade visserligen bara 6.49, men hann skjuta 1-0 för Kings i mötet med Phoenix Coyotes redan i ett av sina första byten i matchen.

Målet kom efter drygt fyra minuter av den första perioden. Möller tog plats framför motståndarmålet och tryckte upp pucken i Ilya Bryzgalovs vänstra kryss efter en fin passning från Wayne Simmonds.

Backen Jack Johnson spädde på till 2-0 senare i perioden, men innan matchen var över hade gästande Phoenix kommit ikapp via mål av Scottie Upshall och Petr Prucha. Matchen fick avgöras på straffar och först i den åttonde straffomgången avgjorde Justin Williams till Kings fördel.

Phoenix imponerande svit med fem raka segrar gick därmed till intet. Bägge lagen ligger emellertid på slutspelsplats. Kings är fyra i Western Conference med 43 poäng medan Phoenix är sexa med 38. Det får ses som två av NHL:s största skrällar så här långt in på säsongen.