- Foto: Scanpix

"Big Joe" bäst i NHL just nu

San José Sharks stjärncenter Joe Thornton har haft poängligaledningen under större delen av säsongen.


I natt gjorde han ett mindre ryck för att dryga ut den ytterligare. I 4-1-segern över rivalen Anaheim Ducks svarade "Big Joe" för två mål och två assist, vilket ger honom 48 poäng (9+39) på 35 matcher den här säsongen.

Differensen ned till tvåan Marian Gaborik, New York Rangers, kunde ha varit ännu större om inte slovaken också haft en produktiv natt i mötet med New York Islanders.

Gaborik svarade för ett mål och två assist när Rangers slog lokalrivalen New York Islanders med 5-2. 26-åringen är uppe i 45 poäng (24+21) och har två poäng till godo på trean Henrik Sedin. Gaborik toppar även NHL:s målliga med sina 24 mål. Sidney Crosby, som gjorde ett av Pittsburghs mål i 3-2-segern över Philadelphia Flyers i natt, är tvåa med 22 mål.

Näst bäste svensk i poängligan är Nicklas Bäckström. Han är femma med sina 39 poäng (11+28) på 34 matcher.

Backarnas poängliga toppas allt jämt av Washingtons Mike Green, som har gjort 32 poäng (6+26) på 33 matcher. Torontos Tomas Kaberle är tvåa med 31 poäng (2+29).

Bäste svensk är Tobias Enström, som hade en ny assist i Atlantas 6-5-seger över Dallas i natt. Han ligger delad femma med Chicagos Duncan Keith. Enström har gjort 25 poäng (3+22) på 33 matcher och är dessutom +10 i plus- och minusstatistiken.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!