Victor Hedmans tunga natt

Victor Hedman har haft en klart godkänd inledning på NHL-karriären, men det kvällar då hans orutin lyser igenom. Nattens match mellan Tampa Bay Lightning och Florida Panthers var ett bevis på det.

Lightning ledde med 2-1 inför tredje perioden. Där blev två rookiemisstag från Victor Hedmans sida ödesdigra.

Cory Stillmans 2-2-mål tillkom sedan Hedman pinchat från blålinjen och förlorat pucken längs sargen. Det gav Steven Reinprecht och Stillman ett två-mot-en-läge som konverterades till ett mål.

Ett par minuter senare kom Floridas segermål. Detta sedan Hedman inte riktigt fått kontroll på Paul Szczechuras passning. Rostislav Olesz stalpucken av den store svensken och satte 3-2 med ett distinkt skott.

- Jag läste spelet dåligt två gånger, de gör två mål och det kostar oss matchen, sade en nedstämd Victor Hedman till Tampa Tribune efter matchen.

Den före detta Modo-backen har gjort 14 poäng (4+10) på sina 44 första NHL-matcher. I plus- och minusstatistiken ligger han på -3.