Henrik Sedin knappar in på Ovechkin

Bara tre poäng ifrån poängligaledaren.

Alexander Ovechkin fick matchstraff och riskerar avstängning. Då passade Henrik Sedin på att knappa in på den ryske stjärnan i toppen av NHL:s poängliga. Efter nattens NHL-spel skiljer det bara tre poäng mellan ettan Ovechkin och tvåan Sedin.

Vancouvercentern gjorde ett mål och en assist när det i natt blev hemmaseger med 3-1 mot Calgary Flames. Han inledde med att spela fram tvillingbrorsan Daniel till 1-0 och satte sedan själv 3-0. Allt i den första perioden.

Assisten till 1-0-målet var Henrik Sedins 416:e i NHL-karriären. Han slog därmed Trevor Lindens klubbrekord.

Vancouver vann skotten i den första perioden med 20-6 och fick Miikka Kiprusoff utbytt. Ersättaren Vesa Toskala släppte inte in något mål under de resterande 40 minuterna, men tvingades bara stoppa åtta skott. I den tredje perioden vann Calgary skotten med 11-0.

Mikael Samuelsson fick se sin målsvit på sex raka matcher brytas, men han hade en assist på Henrik Sedins mål. Alexander Edler plockade också upp en assist i matchen.

I Calgary var Mikael Backlund utanför laget för fjärde matchen i följd.