Jean-Sébastien Giguére i Toronto-kassen fick se sig överlistad under straffarna. - Foto: Scanpix
Sidney Crosby övertog greppet om skytteligan.
Sidney Crosby övertog greppet om skytteligan. - Foto: Scanpix

Crosby slank förbi Ovechkin

Sidney Crosby fixade en straffseger för sitt Pittsburgh när han smet förbi Alexander Ovechkin i skytteligan.

PITTSBURGH. Sidney Crosby har ryckt åt sig övertaget i kampen om Maurice Richard Trophy. I natt sköt han två mål under ordinarie matchtid och gjorde ett tredje när han avgjorde hemmamötet med Toronto Maple Leafs på straffar, 5-4.

Totalt är han upp i 47 mål jämfört med Alexander Ovechkins 46.

I straffläggningar har han blivit säkerheten själv efter att ha varit ganska svag i den grenen tidigare säsonger. Nattens straffmål på Jean-Sébastien Giguère var hans åttonde på tio försök den här säsongen.

- Jag försöker bara variera mig, säger han till AP om sin framgång. Nu för tiden ser alla straffmålen och det är svårt att variera sig, men man försöker göra sitt bästa för att tvinga målvakterna att gissa.

Toronto, som har spelat upp sig ju längre säsongen har lidit, satte hårt mot hårt i Mellon Arena. Tyler Bozak gav Leafs ledningen med 4-3 tidigt i den tredje perioden, men Matt Cooke kvitterade med mindre än tre minuter kvar och skickade matchen vidare.

I Toronto blev Calle Gunnarsson målskytt för tredje gången den här säsongen. Detta efter förarbete av Fredrik Sjöström och Rickard Wallin. Den sistnämnda hade ytterligare en assist på Colton Orrs 1-0 i första perioden. Phil Kessel gjorde också mål för Toronto och tog sig förbi 30-målsgränsen trots att han missade stora delar av säsongsöppningen efter sin axelskada.