1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Atlanta sumpade möjlighet

Atlanta hade ett guldläge och behövde vinna mot Carolina, men de tog inte chansen och nu är chanserna för slutspel ännu mindre.


ATLANTA. Med sina 40 räddningar såg Ryan Miller till att ge Atlanta Thrashers möjligheten att gå ikapp Boston Bruins. Den tog inte Johan Hedberg och hans lagkamrater. Miller stod på huvudet när hans Buffalo Sabres besegrade Boston med 3-2.

Allt Atlanta behövde göra var att hemmabesegra avsågade Carolina Hurricanes, men i stället svarade laget för en av säsongens bottennapp och föll med 1-4.

- Jag kan inte förklara vad jag känner just nu, sade Atlantas besvikne coach John Anderson till AP efter matchen. Besvikelsen är väldigt stor, men jag tror fortfarande på vårt lag. Vi måste lyfta oss själva, vi har en match i morgon (läs i natt) i Toronto. Det ger oss chansen att komma med i racet på en gång.

Johan Hedberg vaktade Atlantas kasse mot Carolina och släppte in tre mål på 21 skott. Nicklas Bergfors spelade fram till Nikolai Antropovs tröstmål.

I Boston blev målvakten Tim Thomas utbytt efter mindre än halva matchen. Då hade han släppt in tre mål på 14 skott. Ersättaren Tuukka Rask stoppade samtliga 19 puckar han ställdes för efter det, men Bruins kunde inte matcha finländarens insats offensivt. Trots att man vann skottstatistiken med 42-33 blev det förlust med 2-3.

Atlanta är fortfarande två poäng efter åttondeplacerade Boston med sex matcher kvar att spela. Bruins har en match färre spelad.

Hockeysverige.se

/
/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!