Calgarymålvakten Mika Kiprusoff får sikta på VM.
Calgarymålvakten Mika Kiprusoff får sikta på VM. - Foto: Scanpix

"Det känns som ett stort misslyckande"

Calgary Flames missar slutspel.


CALGARY. Calgary Flames storsatsning misslyckades. I natt föll laget med 1-2 mot San José Sharks hemma i Penngrowth Saddledome. I och med att Colorado Avalanche samtidigt bortabesegrade Vancouver Canucks, 4-3 efter straffar, är Flames hopp om slutspel borta.

- Vi känner alla att vi misslyckades och det är ett stort misslyckande, sade lagkaptenen Jarome Iginla till Canadian Press efter matchen.

- Vårt mål har hela tiden varit att ta oss till slutspel. Det är ingen enkel uppgift. Det finns en hel del bra lag som är borta och har vunnit mer än hälften av sina matcher.

Precis som tidigare under säsongen var det Flames målskytte som kärvade när allvarets stund inföll. För 25:e gången den här säsongen gjorde laget mindre än två mål i en match.

- Det har varit för många 2-1-matcher. Det är de som är svårast eftersom du hela tiden vet att det bara krävs ett skott. Det stämmer att det bara krävs ett skott och vi har inte fått till det den här säsongen i den täta matcherna. Det här svider ordentligt, säger Iginla.

San José Sharks säkrade å sin sida förstaplatsen i Pacific Division. Man har fortfarande chansen att få förstaseeden i Western Conference. Med två matcher kvar att spela har Sharks 109 poäng jämfört med Chicago Blackhawks 107. Blackhawks, som slog Dallas med 5-2 i natt, har emellertid en match mindre spelad samt fler segrar vilket innebär att de tar hem förstaseeden om laget har lika många poäng i slutändan.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!