Svensk målexplosion i Detroit

Fyra av sju mål från svenskar.

DETROIT. Det var en typisk svensknatt i Detroit när Columbus Blue Jackets kom på besök i natt. Red Wings vann matchen i Joe Louis Arena med 4-3 efter att fyra av matchens sju mål kommit från svenska spelare.

Niklas Kronwall gav Detroit ledningen i den första perioden. Columbus kom dock tillbaka och hade en 2-1-ledning innan den första perioden var till ända. 2-1-målet slog Samuel Påhlsson in. Det var centerns blott tredje mål för säsongen - och första på 50 matcher och 55 skott.

2-1 stod sig nästan halvvägs in i den tredje perioden. Då blev det plötsligt fem mål inom loppet av drygt två minuter. Tomas Holmström gjorde 2-2 varpå han även styrde in 3-2 på Nicklas Lidströms skott 40 sekunder senare. Bägge målen kom i powerplay. Dan Cleary spädde på till 4-2 innan Michael Blunden fastställde slutresulatet till 4-3 två minuter och åtta sekunder efter Holmströms 2-2-kvittering.

Detroit gick i och med segern upp på sjätte plats i Western conference, dock med en match mer spelad än sjuan Los Angeles Kings. I nuläget innebär det att Detroit skulle ställas mot Vancouver i den första slutspelsrundan.