- Foto: Scanpix

Hedman skadad i fajt

Victor Hedman har varit i en del mindre kurr under säsongen. I den näst sista grundserieomgången kastade han handskarna på riktigt - och blev skadad. Detta efter en fajt med Ottawas Mike Fisher.


Victor Hedman var tillbaka i Tampa Bay Lightnings laguppställning i nattens hemmamatch mot Ottawa efter att ha missat tre matcher med en höftskada. Comebacken blev emellertid kort. I den andra perioden hamnade han i ett kort slagsmål med forwarden Mike Fisher.

Slagsmålet varade inte mer än några sekunder och bröts av domarna sedan Fisher fått in en smäll mot ansiktet på Hedman så att svensken tappade balansen. Bägge spelarna fick fem minuter för slagsmålet plus två för roughing. Hedman återvände emellertid inte till isen mer under matchen. Efteråt sade coachen Rick Tocchet till Ottawa Citizen att den 19-årige rookien drabbats av en överkroppsskada.

Över huvud taget var det en händelserik tillställning i St. Petes Forum. Otäcka scener utspelade sig när den forne Ottawabacken Andrej Meszaros fick Erik Karlssons slagskott på halsen och föll ihop i gången på väg ut i omklädningsrummet.

- Jag ville bara komma till omklädningsrummet så fort som möjligt eftersom jag hade svårt att andas och jag fick riktigt ont i huvudet på en gång. Men så fort jag kunde börja andas försvann huvudvärken, berättar slovaken för tbo.com.

- Det var ett väldigt, väldigt otäck ögonblick.

"Borde tvingas stå upp"

Matchen bjöd även på vad som höll på att bli ett slagsmål mellan Tampas målvakt Mike Smith och Ottawas tuffing Chris Neil. Neil sparkade bort skridskorna på Smith varpå målvakten attackerade honom. Innan det blev någon slagutväxling hann Mattias Öhlund fram och brottade omkull Neil.

- Jag försökte undvika honom och jag rörde honom inte ens, säger Neil till Ottawa Citizen. Jag har bara lite kontakt med honom och han ramlar av sig själv. Han reser sig upp och börjar slåss och jag önskar att Öhlund hade låtit oss göra upp. Det hade varit rätt roligt när en målvakt kommer emot dig så där. Om de börjar slåss så där tycker jag att de ska tvingas stå upp för sig själva.

Matchen då? Jo, det spelas lite hockey mellan varven. Tampa Bay vann med 4-3 efter straffar sedan Teddy Purcell avgjort tillställningen. Tampa hade en 3-0-ledning halvvägs in i matchen. Daniel Alfredsson (två assist) och Erik Karlsson (en assist) hjälpte Ottawa att stjäla med sig en poäng.

Steven Stamkos gjorde mål för Tampa Bay och gick ikapp Alexander Ovechkin i målligan. Båda har gjort 48 mål. Sidney Crosby toppar på 49 efter att ha gjort ett av målen i Pittsburghs 7-3-seger över New York Islanders i natt.

Victor Hedman vs. Mike Fisher

Hockeysverige.se

nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!