Dan Boyle blev syndabock med ett självmål i förlängning.
1 av 4
Dan Boyle blev syndabock med ett självmål i förlängning. - Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
Craig Anderson blev stor matchvinnare och tog ett NHL-rekord. 50 räddningar i en slutspelsmatch.
4 av 4
Craig Anderson blev stor matchvinnare och tog ett NHL-rekord. 50 räddningar i en slutspelsmatch. - Foto: Scanpix

Dan Boyle sänkte sitt Sharks med självmål

Den förre Djurgårdsbacken, Dan Boyle, sänkte sitt eget Sharks - med ett självmål.


 San José Sharks är sin egen största fiende i slutspelet. I natt sköt de sig själva till övertidsförlust mot Colorado Avalanche. Syndabocken: Dan Boyle.

- Vi lyckades inte göra mål på deras målvakt, vi fann ett sätt att göra mål på vår egen, suckar Sharks coach Todd McLellan.

51-17 i skott.

0-1 i mål.

San José Sharks håller sin vana trogen på att självsanera sig själv i slutspelet. Trots ett stundtals förkrossande spelövertag i serien mot Colorado Avalanche befinner man sig i ett 1-2-underläge i matcher.

I den första conferencekvartsfinalen var det ett självmål av Rob Blake som avgjorde till Colorados fördel. I natt hette syndabocken Dan Boyle. OS-stjärnan gjorde matchens enda mål 51 sekunder in i förlängningen. Problemet var bara att han gjorde det i egen målbur.

Boyle fick pucken av Douglas Murray i vänsterhörnet. Han skulle slå tillbaka pucken till sin svenska backpartner med en backhand. Colorados rookie Ryan O'Reilly hann dock fram med klubban och pucken styrdes förbi en förbluffad Evgeni Nabokov i gästernas kasse.

- Jag följde pucken och ser hur han slår till den. Det var meningen att den skulle gå i rundeln och mina ögon följer den ditåt när den helt plötsligt träffar ett skaft och går in. Jag vet inte ens var den gick in, någonstans mellan benskydden och stolpen på min närmaste sida, säger Nabokov till nhl.com.

Satte nytt slutspelsrekord

- Men vad ska man göra? Det är en serie i bäst av sju matcher och vi måste komma i gång. Vi spelade bra och om ska fortsätta att spela bra måste vi arbeta på det.

En som redan är satt i arbete är Colorados målvakt Craig Anderson. Hans 50 räddningar under ordinarie speltid är nytt NHL-rekord i ett slutspel. Totalt stoppade han 51 skott. Insatsen fick lagkaptenen Adam Foote att minnas Colorados glansdagar när Patrick Roy kunde agera vägg mellan stolparna.

- "Andy" stal matchen åt oss. Det kunde man se Patrick göra när vi tog våra Stanley Cup-segrar (1996 och 2001). Det spelar ingen roll hur bra ditt lag är, målvakten måste sno en seger då och då. Det gjorde "Andy".

San José kom till spel utan Dany Heatley. Han ådrog sig en ospecificerad skada i match två. Sharks hoppas ha honom tillbaka i match fyra natten mot onsdag.

Colorado tappade å sin sidan en viktig kugge i tjecken Milan Hejduk. Han försvann efter en kollision med lagkamraten Paul Stastny och fick hjälpas in i omklädningsrummet. Avalanche kallar det en överkroppsskada.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!