Kovalchuk erbjuden ett jättekontrakt av New York Islanders.
Kovalchuk erbjuden ett jättekontrakt av New York Islanders. - Foto: Gregory Smith/AP/SCANPIX

Kovalchuk erbjuden jättekontrakt av Islanders

Free agent-marknadens största fisk simmar fortfarande omkring i dammen. Nu kan New York Islanders emellertid ha hittat betet för att fånga Illya Kovalchuk. För ESPN bekräftar klubbens general manager Garth Snow att klubben är intresserat av att knyta till sig 27-åringen.


NEW YORK. Rykten gör gällande att Islanders kan vara villigt att erbjuda Illya Kovalchuk ett tioårskontrakt värt 100 miljoner dollar, alltså mer än 760 miljoner svenska kronor. Det skulle innebära en cap hit på rekordhöga 10 miljoner dollar.

Los Angeles Kings har tidigare beskrivits som den hetaste intressenten i jakten på den ryska storskytten, men två dagar efter free agent-marknadens öppnande har klubben inte rapporterat några framsteg i förhandlingarna.

Kovalchuk avslutade den gångna säsongen i New Jersey Devils efter att ha trejdats dit av Atlanta Thrashers, där han tillbringade mer än sju och en halv säsong. Devils har också visat intresse för att behålla Kovalchuk, men ser inte ut att ha nog med utrymme under lönetaket för att kunna konkurrera med Islanders och Kings i budgivningen.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!