Nicklas Bäckström tog sina första poäng under matchen mot Islanders.
1 av 2
Nicklas Bäckström tog sina första poäng under matchen mot Islanders. - Foto: Alex Brandon/AP/SCANPIX
Washington Capitols tog tre viktiga mot Islanders.
2 av 2
Washington Capitols tog tre viktiga mot Islanders. - Foto: Seth Wenig/AP/SCANPIX

"Bäckis" hjälte för Capitals

Nicklas Bäckström tog sina första poäng för säsongen när Washington Capitols slog New York Islanders.


Bäckströms kommentarer

– Vi ska veta var vi har varandra. Vi har ju trots allt spelat tillsammans i över tre år nu, säger Nicklas Bäckström om sin målgivande passning till Alexander Ovetchkin.

Bäckström menar vidare att det har varit en positiv aspekt att ha spelat i olika kedjor över en tid, vilket ger spelarna tid att anpassa sig till olika situationer som kan uppstå.

– Han är alltid där ute till vänster, avslutar Bäckström med ett leende.

WASHINGTON. Efter tre poänglösa matcher hittade Nicklas Bäckström rätt i precis rättan tid. Hans första mål för säsongen kom sent i den tredje perioden av mötet med New York Islanders. Det gav Washington Capitals en 2-1-seger.

"Bäckis" var ganska passiv vid målet. Han träffades helt enkelt av ett skott från Alexander Ovechkin under ett powerplay. Pucken ändrade riktning och lurade Dwayne Roloson i gästernas kasse.

- Det var bara en tidsfråga. Seriöst, med de killarna vi skickar ut där hoppas man att de förenklar sitt spel och det är bara en tidsfråga innan de får ett mål. Nu fick de ett mål vid en läglig tidpunkt, säger coachen Bruce Boudreau till nhl.com.

Nicklas Bäckström och hans lagkamrater fick tålamodet testat mot ett tajt Islanders.

- Han (Boudreau) sa åt oss att vi var tvungna att jobba hårt och spela enkelt. Det var vår nyckel inför matchen. Hårt arbete och trafik framför kassen. Vi fick med oss en turlig studs också, säger han om segermålet.

Bäckströms första poäng för säsongen kom i den andra perioden. Han stal pucken i ett av Islanders uppspel och spelade upp den till Ovechkin på vänsterkanten. Ryssen överrumplade Roloson med ett rappt handledsskott. Målet var hans fjärde på lika många matcher den här säsongen.

Den schweiziske rookien Nino Niederreiter, vald som femte spelare i sommarens draft, gjorde Islanders enda mål. Det var 18-åringens första i NHL.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!