Magnus Pääjärvi satte sitt första NHL-mål. Men det hjälpte inte Edmonton Oilers.
Oilers föll i stället ihop och förlorade till slut med 3-5.

Pääjärvis första räckte inte

Spräckte sin NHL-nolla. Men Edmonton Oilers föll ändå ihop mot Calgary Flames.

Karl Magnus Pääjärvi Svensson:

Född: Den 12:e april 1991 i Norrköping.

Tidigare klubbar: Inledde karriären i Malmö IF innan han kritade på för Timrå 2007. Efter att ha spelat upp sig och imponerat rejält tog hans resa i TIK dock slut.

Nu: I stället skrev han på ett treårskontrakt med NHL-laget Edmonton Oilers och har verkligen börjat bra där. I natt gjorde han bland annat sitt första NHL-mål, men det räckte inte till för en seger.

CALGARY. Hans första NHL-mål kunde ha gett honom hjältestatus. I stället blev det bara ett mål i mängden. Det var tidigt i den andra perioden som Magnus Pääjärvi forcerade in 3-2 för Edmonton Oilers i bortamötet med rivalen Calgary Flames.

19-åringen högg som en kobra på Colin Frasers passning och lyckades få in pucken bakom Miikka Kiprusoff vid den bortre stolpen. Målet höll Edmonton i förarsätet drygt fyra minuter in i den tredje perioden innan Niklas Hagman kvitterade och Jarome Iginla, kort därpå, gav Flames ledningen. Alex Tanguay avslutade sedan målskyttet med att göra 5-3 i tom kasse i matchens absolut sista sekund.

Magnus Pääjärvi, som spelade drygt 14 minuter, hann även plocka en assistpoäng på Colin Frasers tidiga 1-0-mål. Han har därmed två poäng på sina inledande fyra NHL-matcher för Edmonton Oilers.

Mikael Backlund saknar fortfarande poäng, fyra matcher in på säsongen. 21-åringen spelade drygt tolv minuter i natt och fick mycket förtroende i boxplay, men nästan inget i powerplay.