Svenskar bakom seger

Vancouvers svenskar låg bakom alla mål.

Laget vann med 3-1 hemma mot Columbus, i NHL-ishockeyn natten till måndag.

Hemmalaget stängde nästan helt ner bortalagets offensiv och under de två första perioderna behövde Robert Luongo i hemmamålet endast rädda nio skott. Under tiden tog Vancouver ledningen genom ett mål i vardera period. I spel fem mot tre hittade Mats Sundin Henrik Sedin som i sin tur snyggt kunde spela fram Sami Salo till 1-0. I den andra perioden höll sig Sundin framme igen och Ryan Kesler kunde göra 2-0 på en styrning efter ett skott från svensken. I tredje perioden lossnade det lite för bortalaget, men närmare än en reducering kom man aldrig. Efter drygt halva perioden slog Alexandre Burrows in avgörande 3-1 efter pass av Daniel Sedin. Vancouver har nu vunnit tio av lagets tolv senaste matcher.

Nattens andra match, Calgary-Tampa Bay, blev en målrik och svängig historia. De två sista perioderna bjöd på totalt tolv mål och resultatet kunde till slut skrivas 6-8. Matchens spelare var Jerome Iginla som gjorde två mål och passade fram till tre.