Jakob Silfverberg, här i Brynäströjan, fick inleda NHL-karriären som förlorare.
1 av 5
Jakob Silfverberg, här i Brynäströjan, fick inleda NHL-karriären som förlorare. - Foto: Scanpix
2 av 5
Henrik Lundqvist räddade Jakob Silfverbergs superläge i början av matchen och stoppade totalt 25 skott. - Foto: Scanpix
Henrik Lundqvist klappades om av lagkamraterna.
3 av 5
Henrik Lundqvist klappades om av lagkamraterna. - Foto: Scanpix
4 av 5
Oliver Ekman-Larsson gjorde det matchvinnande målet. Något som målvakten Mike Smith tackade för. - Foto: Scanpix
Phoenix gick vidare till nästa slutspelsrunda efter 4-2 i matcher.
5 av 5
Phoenix gick vidare till nästa slutspelsrunda efter 4-2 i matcher. - Foto: Scanpix

Här förstör "Henke" Silfverbergs NHL-debut

Jakob Silfverberg fick inleda NHL-karriären som förlorare när New York Rangers vann med 3-2 och framtvingade en sjunde och avgörande match.

Philadelphia Flyers-Pittsburgh Penguins 4-2

OTTAWA. Han landade i Ottawa i söndags och gjorde sin första träning på måndagen. Jakob Silfverberg fanns ändå med i Senators laguppställning inför det sjätte mötet i åttondelsfinalserien mot New York Rangers. Men det svenska stjärnkottet kunde inte hindra Rangers från att utjämna till 3-3 i matchserien.

21-åringen inledde matchen i samma kedja som Jason Spezza och Milan Michalek och spelade runt nio minuter totalt. Redan i första bytet fick det svenska stjärnskottet ett bra skottläge, men landsmannen Henrik Lundqvist räddade. "Henke" storspelade och stoppade 25 skott.

Ekman-Larsson sköt Phoenix vidare

Phoenix Coyotes nollade Chicago Blackhawks på bortais och vann med 4-0. Oliver Ekman-Larsson satte det matchvinnande 1-0-målet i andra perioden som skickade Phoenix vidare i Stanley Cup-slutspelet.

Den 20-årige backen noterades även för en assist och blev utsedd till matchens andra stjärna.

I och med Blackhawks uttåg är nu svenskarna Niklas Hjalmarsson, Viktor Stålberg, Marcus Krüger och Johnny Oduya tillgänliga för VM.