Taylor Hall vill spela i Europa om ligastarten skjuts upp.
1 av 3
Taylor Hall vill spela i Europa om ligastarten skjuts upp. - Foto: Scanpix
Hall har dock haft problem med en axel och skulle inte ha något emot att NHL-säsongen skjuts upp några veckor. I så fall håller han sig kylig och avvaktar med ny klubb för att återhämta sig ordentligt.
2 av 3
Hall har dock haft problem med en axel och skulle inte ha något emot att NHL-säsongen skjuts upp några veckor. I så fall håller han sig kylig och avvaktar med ny klubb för att återhämta sig ordentligt. - Foto: Scanpix
Kanadensaren valdes först av alla i NHL-draften 2010.
3 av 3
Kanadensaren valdes först av alla i NHL-draften 2010. - Foto: Scanpix

Elitserien nobbar NHL-stjärnan – kan hamna i Schweiz

Taylor Hall nobbar KHL vid en NHL-lockout – men kan glömma elitserien. Då kan Edmonton-stjärnan hamna i Schweiz: "Det finns andra ligor som kommer att släppa in NHL-spelare".


Taylor Hall

Född: 14 november 1991.
Position: Forward.
Längd: 185 cm.
Vikt: 88 kg.
Klubbfattning: Vänster.
Klubbar: Greater Kingston Jr. Fr. Mn Mdgt, Windsor Spitfires,  Windsor Spitfires.
Övrigt: Draftades som nummer ett totalt 2010. Gjorde 53 poäng på 61 matcher i fjol.

EDMONTON. NHL-stjärnorna börjar se sig om efter andra ligor att inleda säsongerna i om NHL-starten skulle bli uppskjuten. Men till Sverige är de inte välkomna. Edmonton Oilers stjärna Taylor Hall såg uppenbarligen elitserien som ett alternativ, men nu kan han i stället hamna i – Schweiz.

– Jag såg att Sverige inte låter spelare komma in för en kort tid, men det finns andra ligor som kommer att släppa in NHL-spelare, säger Hall enligt Toronto Sun.

– Jag skulle föredra att spela i Schweiz eller något liknande land, fortsätter han.

20-åringen avfärdar KHL direkt. Ak Bars Kazan draftade kanadensaren 2009.

– De har inte sagt ett ord till mig eller min agent, så jag vet inte varför de valde mig. Men ska jag vara ärlig så vill jag inte åka till Ryssland. Jag skulle nog hålla mig borta därifrån.

Hall hoppas fortfarande att ligan ska dra igång.

– Det är är året då alla förväntar sig att vi ska ta steget och slåss om en slutspelsplats. Alla är så uppspelta inför den här säsongen, säger Hall och fortsätter:

– Det är svårt att säga om en säsong på 60 matcher skulle påverka oss, men vilken dag premiären än blir så ska vi vara redo för det.

/
/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!