Malmö vann efter William von Barnekows dubbel

Det blev Malmö som gick segrande ur mötet med Leksand i SHL på hemmaplan, med 3-2 (2-0, 0-0, 1-2).

I början av matchen var Malmö starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av William von Barnekow.

Andra perioden blev mållös. Leksand reducerade dock till 2-1 genom Anton Johansson tidigt i tredje perioden av matchen.

Malmö utökade ledningen på nytt genom Alan Quine efter 3.28.

Patrik Norén reducerade förvisso, men närmare än 3-2 kom inte Leksand.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Malmö med 13–16 och Leksand med 12–12 i målskillnad. Det här var Malmös tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Leksands andra uddamålsförlust.

Leksand ligger på elfte plats i tabellen efter matchen, medan Malmö är på tolfte plats.

På lördag 14 oktober 18.00 spelar Malmö borta mot Oskarshamn, och Leksand borta mot Timrå.