Formstarka Linköping tog ännu en seger

Linköping är nu inne i en stark period i SHL. När laget mötte Växjö hemma i Saab Arena på torsdagen kom tredje raka segern. Laget vann med 3-2 (1-0, 1-1, 1-1), och den tunga perioden laget varit inne i verkar vara över.

Linköping tog ledningen efter 9.18, genom Ty Rattie assisterad av Remi Elie och Mattias Hävelid. Efter 12.15 i andra perioden slog Marcus Sylvegård till, på pass av Eric Martinsson och Joachim Blichfeld och kvitterade för Växjö.

Linköpings Filip Bystedt gjorde 2-1 efter 18.19 framspelad av William Worge Kreü och Linus Hultström.

Linköping gjorde 3-1 genom Vilmos Gallo efter 11.36 i tredje perioden och kom allt närmare segern.

Victor Stjernborg reducerade dock för Växjö med bara två minuter kvar att spela och gjorde slutet spännande.

Det här var Linköpings tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Växjös andra uddamålsförlust.

För tabellens utseende betyder det här att Linköping ligger på sjunde plats medan Växjö har åttondeplatsen.

Lördag 14 oktober möter Linköping Skellefteå borta 15.15 och Växjö möter Luleå hemma 18.00.