Seger för Oskarshamn – steg åt rätt håll mot Färjestad

Oskarshamn har haft en tuff period med sju förluster i följd i SHL. Men borta mot Färjestad bröts den sviten. Det blev 1-2 (0-0, 1-1, 0-1) i matchen i Löfbergs Arena.

Logan Hutsko slog till 18.02 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Den första perioden slutade mållös. Färjestad gjorde 1-0 genom Michael Lindqvist efter 14.44 i andra perioden.

Oskarshamn kvitterade till 1-1 genom Nick Olesen efter 19.58 av perioden. Laget avgjorde matchen med 1.58 kvar att spela genom Logan Hutsko framspelad av Lukas Jasek och Lukas Pilö. Hutsko fullbordade därmed Oskarshamns vändning.

Färjestad har fyra vinster en förlust och 16–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Oskarshamn har en vinst och fyra förluster och 9–16 i målskillnad. Det här var Oskarshamns andra uddamålsseger.

Det här betyder att Färjestad är kvar i serieledning, och Oskarshamn stannar sist, på 14:e plats, i tabellen.

I nästa match, lördag 14 oktober, har Färjestad Rögle hemma i Löfbergs Arena 15.15, medan Oskarshamn spelar hemma mot Malmö 18.00.