Örebro Hockey vann efter förlängning mot Timrå

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Örebro Hockey avgöra den jämna matchen hemma mot Timrå i SHL. Slutresultatet blev 3-2 (0-0, 0-1, 2-1, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Axel Sundberg som stod för det avgörande målet.

Den första perioden slutade 0–0. Det var först 10.36 in i andra perioden som Timrå tog ledningen genom Axel Rindell på pass av Robin Hanzl och Jonathan Dahlén.

5.55 in i tredje perioden nätade Örebro Hockeys Jonathan Lekkerimäki framspelad av Hannes Björninen och kvitterade för Örebro Hockey.

14.52 in i perioden slog Robin Hanzl till på pass av Magnus Pääjärvi och Jonathan Dahlén och gav laget ledningen för Timrå.

Örebro Hockey kvitterade till 2-2 med 33 sekunder kvar att spela genom Mathias Bromé assisterad av Robert Leino och Jonathan Lekkerimäki.

I förlängningen tog det 2.59 innan Örebro Hockey också avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Axel Sundberg, framspelad av Rasmus Rissanen och Hannes Björninen.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Örebro Hockey med 12–13 och Timrå med 14–15 i målskillnad. Det här var Örebro Hockeys fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Timrås andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Timrå ligger på nionde plats i tabellen, och Örebro Hockey är på andra plats.

Örebro Hockey tar sig an Modo Hockey i nästa match borta lördag 14 oktober 15.15. Timrå möter samma dag 18.00 Leksand hemma.