Oskarshamn starkast i straffläggningen mot Leksand

Det var jämnt hela vägen när Leksand mötte Oskarshamn hemma i SHL. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Oskarshamn var kyligare i avsluten och vann med 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0). Nick Olesen blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 4.21 in i andra perioden som Leksand tog ledningen genom Kalle Östman på pass av Olle Alsing och Max Veronneau.

8.47 in i tredje perioden slog Hynek Zohorna till på pass av Viktor Lodin och Nick Olesen och kvitterade för Oskarshamn.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Leksands fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Oskarshamns tredje uddamålsseger.

För Leksand gör resultatet att man nu ligger på elfte plats i tabellen, medan Oskarshamn är på 14:e och sista plats.

I nästa match, lördag 21 oktober 18.00, har Leksand Växjö hemma i Tegera Arena, medan Oskarshamn spelar hemma mot Modo Hockey.