Leksand förlorade mot Växjö Lakers HC
Leksand förlorade mot Växjö Lakers HC - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Simone Syversson

Växjö slog Leksand borta

Ett måls övervikt avgjorde en resultatmässigt jämn match för Växjö, som vann borta mot Leksand med 2-1 (0-0, 2-0, 0-1) i SHL på lördagen.

Första perioden blev mållös. I andra perioden var Växjö starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Noah Ostlund och Kalle Kossila. 12.53 in i tredje perioden nätade Leksands Marek Hrivik framspelad av Felix Unger Sörum och Peter Cehlarik och reducerade för Leksand. Fler mål än så blev det inte för Leksand.

Leksand har en vinst och fyra förluster och 10–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Växjö har tre vinster och två förluster och 9–9 i målskillnad. Det här var Leksands femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Växjös andra uddamålsseger.

Leksand ligger på tolfte plats i tabellen efter matchen, medan Växjö ligger på sjätte plats.

Leksand tar sig an Luleå i nästa match borta torsdag 26 oktober 19.00. Växjö möter Frölunda hemma tisdag 24 oktober 19.00.