Färjestads BK förlorade mot Frölunda
Färjestads BK förlorade mot Frölunda - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Johan Valkonen

Straffar avgjorde för Frölunda mot Färjestad

Färjestad mötte Frölunda borta i en match i SHL som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde Frölunda vinna med 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0). David Edstrom blev hjälte i straffläggningen.

Färjestad tog ledningen efter 7.16, genom Per Åslund på pass av Joakim Nygård. Efter 9.30 i andra perioden slog Henrik Tömmernes till, på pass av Malte Strömwall och Max Friberg och kvitterade för Frölunda. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I straffläggningen var det Frölunda som avgjorde till 1-2. Den avgörande straffen stod David Edstrom för.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Färjestad med 9–9 och Frölunda med 11–15 i målskillnad. Det här var Färjestads tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Frölundas fjärde uddamålsseger.

Frölundas nya tabellposition är femte plats, medan Färjestad fortfarande leder serien, två poäng före Örebro Hockey.

I nästa omgång har Färjestad Modo Hockey borta i Hägglunds Arena, torsdag 26 oktober 19.00. Frölunda spelar borta mot Växjö tisdag 24 oktober 19.00.