Örebro Hockey förlorade mot Frölunda
Örebro Hockey förlorade mot Frölunda - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Johan Valkonen

Ryck i sista perioden avgjorde för Frölunda borta mot Örebro Hockey

En jämn match mellan hemmalaget Örebro Hockey och gästande Frölunda avgjordes först i tredje perioden. Då drog Frölunda ifrån och vann matchen i SHL med 3-1 (0-1, 1-0, 2-0).

Örebro Hockey startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 57 sekunder slog Jonathan Lekkerimäki till framspelad av Hannes Björninen och Philip Holm. Efter 14.24 i andra perioden slog Gustav Rydahl till, framspelad av Filip Hasa och Malte Strömwall och kvitterade för Frölunda. I tredje perioden gjorde Frölunda 1-2 efter 12.06 genom Erik Borg. Och med bara 2.34 kvar satte Gustav Rydahl 1-3.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Örebro Hockey med 15–14 och Frölunda med 7–11 i målskillnad.

Örebro Hockey ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Frölunda ligger på åttonde plats.

Örebro Hockey möter Rögle i nästa match borta torsdag 2 november 19.00. Frölunda möter samma dag Modo Hockey hemma.