Frölunda vann mot Färjestads BK
Frölunda vann mot Färjestads BK - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Johan Valkonen

Frölunda avgjorde mot Färjestad i förlängningen

Det blev en riktigt spännande match när Frölunda mötte Färjestad i SHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0). Nicklas Lasu spelade en avgörande roll för Frölunda när han stod för det vinnande målet i förlängningen.

Den första perioden slutade mållös. Efter 3.49 i andra perioden gjorde Frölunda 1-0 genom Nicklas Lasu.

Färjestad kvitterade till 1-1 genom Oscar Lawner efter 19.07 av perioden. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I förlängningen tog det 2.50 innan Frölunda avgjorde till 2-1. Matchvinnare för hemmalaget blev Nicklas Lasu, på pass av Filip Hasa och Isac Born.

Frölunda har tre segrar och två förluster och 10–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Färjestad har två vinster och tre förluster och 14–12 i målskillnad. Det här var Frölundas sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Färjestads femte uddamålsförlust.

Frölundas nya tabellposition är femte plats, medan Färjestad fortfarande leder serien, sex poäng före Växjö.

I nästa match möter Frölunda Malmö hemma och Färjestad möter Linköping borta. Båda matcherna spelas torsdag 16 november 19.00.