Rögle BK vann mot HV 71
Rögle BK vann mot HV 71 - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Rögle avgjorde i straffläggningen hemma mot HV 71

Det blev en riktigt tajt match när Rögle tog emot HV 71 i SHL. Matchen avgjordes först efter straffar, där Rögle var starkast, och slutresultatet blev därmed 5-4 (0-2, 2-2, 2-0, 0-0, 1-0). Linus Sandin blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

HV 71 startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Nicholas Shore och Måns Lindbäck. Efter 3.39 i andra perioden ökade HV 71 på till 0-3 genom Anton Strålman.

Rögle reducerade dock till både 1-3 och 2-3 genom Anton Bengtsson och Albin Sundsvik efter 8.09 av perioden.

Efter 13.12 gjorde HV 71 2-4 genom Mattias Tedenby. Rögle gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 2-4 till ledning med 5-4.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Rögles fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HV 71:s tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Rögle ligger kvar på tolfte plats i tabellen, och HV 71 på 13:e plats.

I nästa match, lördag 18 november, har Rögle Oskarshamn borta i Be-Ge Hockey Center 15.15, medan HV 71 spelar hemma mot Leksand 18.00.