HV 71 bröt Leksand segersvit

Efter fem segrar i rad i SHL för Leksand så tog vinstsviten slut borta mot HV 71. Matchen på lördagen i Husqvarna Garden slutade 5-3 (2-2, 1-0, 2-1).

Leksand började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.15 slog Lukas Vejdemo till assisterad av Eddie Larsson och Lucas Elvenes.

HV 71 kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 3.12 gjorde Oscar Fisker Molgaard mål på pass av Radan Lenc och Oskar Stål-Lyrenäs.

Leksand tog ledningen på nytt efter 6.35, när Matt Caito hittade rätt framspelad av Justin Glenn Kloos och Lucas Elvenes.

HV 71 kvitterade till 2-2 efter 18.10, när Åke Stakkestad fick träff framspelad av Mikael Seppälä.

Efter 11.51 i andra perioden gjorde HV 71 3-2 genom Nicholas Shore.

Efter 20.48 av perioden kunde Lukas Vejdemo kvittera till 3-3 för Leksand. 3.06 in i tredje perioden nätade HV 71:s Oscar Fisker Molgaard på nytt framspelad av Oskar Stål-Lyrenäs och Joni Ortio och gav laget ledningen för HV 71.

Laget punkterade matchen med ett 5-3-mål med 59 sekunder kvar att spela genom Måns Lindbäck. Det fastställde slutresultatet till 5-3.

Leksands Lucas Elvenes hade tre assists. Oskar Stål-Lyrenäs hade tre assists för HV 71.

HV 71 har tre segrar och två förluster och 18–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Leksand har fyra vinster och en förlust och 19–10 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Leksand nu ligger på sjunde plats. HV 71 är på 13:e plats.

HV 71 möter Timrå i nästa match hemma torsdag 23 november 19.00. Leksand möter samma dag Luleå hemma.