Färjestad avgjorde mot Leksand i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Leksand och gästande Färjestad var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Färjestad och vann matchen i SHL med 4-2 (0-1, 1-0, 3-1).

Leksand tog ledningen efter 7.03, genom Lucas Elvenes assisterad av Olle Alsing. Efter 10.53 i andra perioden nätade Per Åslund, på pass av Marcus Westfält och Joakim Nygård och kvitterade för Färjestad. 6.28 in i tredje perioden nätade Färjestads Victor Ejdsell på pass av Marcus Nilsson och Joel Kellman och gav laget ledningen för Färjestad.

9.04 in i perioden slog Peter Cehlarik till framspelad av Justin Glenn Kloos och Patrik Norén och kvitterade för Leksand.

Efter 14.46 slog Liam Öhgren till på pass av Jonathan Andersson och gav Färjestad ledningen.

Laget punkterade matchen med ett 2-4-mål med 58 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Per Åslund på pass av Patrik Lundh. 2-4-målet blev matchens sista.

Det här betyder att Leksand ligger kvar på sjätte plats i tabellen, och Färjestad på första plats.

På tisdag 28 november 19.00 spelar Leksand borta mot Oskarshamn, och Färjestad borta mot Skellefteå.