Tungt för Växjö – Leksand bröt fina vinstsviten

Växjö har haft en stark period i SHL och inför matchen hemma mot Leksand hade laget tagit sex raka segrar. På torsdagen tog det stopp och matchen i Vida Arena slutade 2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1) efter straffar. Det var första förlusten sedan den 2 november för Växjö.

Segern var Leksands åttonde på de senaste tio matcherna.

Leksand tog ledningen efter 5.24, genom Anton Johansson framspelad av Jon Knuts och Patrik Norén. Efter 3.56 i andra perioden slog Robert Rosén till, framspelad av Joachim Blichfeld och Dylan McLaughlin och kvitterade för Växjö. 7.20 in i tredje perioden nätade Leksands Kalle Östman framspelad av Patrik Zackrisson och gav laget ledningen för Leksand.

15.16 in i perioden slog Kalle Kossila till framspelad av Brian Cooper och Eric Martinsson och kvitterade för Växjö.