Rögle BK vann mot Frölunda
Rögle BK vann mot Frölunda - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Rögle avgjorde mot Frölunda i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter efter en sen kvittering av Rögles Thomas Gregoire, och i förlängningen kunde Rögle avgöra den jämna matchen hemma mot Frölunda i SHL genom Adam Tambellini efter 3. 57. Slutresultatet blev 5-4 (1-3, 1-1, 2-0, 1-0).

Adam Tambellini slog till 3.57 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Frölunda med hela 8-2.

Segern var Rögles sjätte på de senaste sju matcherna.

Rögle tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Simon Ryfors framspelad av Linus Sandin och Henry Bowlby.

Frölunda kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.41 slog Linus Nässén till på pass av Henrik Tömmernes och Isac Born.

Laget tog också ledningen efter 8.13, när Nicklas Lasu hittade rätt assisterad av Christian Folin.

Frölunda ökade ledningen till 1-3 efter 11.46, när Jere Innala fick träff.

Tidigt i andra perioden av perioden kunde Thomas Gregoire göra 2-3 för Rögle.

Frölunda utökade ledningen på nytt genom Otto Stenberg efter 17.58. 9.03 in i tredje perioden nätade Rögles Dennis Everberg framspelad av Michael Kapla och reducerade för Rögle.

Rögle kvitterade till 4-4 med 1.20 kvar att spela ännu en gång genom Thomas Gregoire på pass av Rodrigo Abols och Simon Ryfors.

I förlängningen tog det 3.57 innan Rögle också avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Adam Tambellini, på pass av Adam Engstrom.

Det här var Rögles sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Frölundas femte uddamålsförlust.

Det här betyder att Rögle nu ligger på tionde plats i tabellen, och Frölunda är på åttonde plats.

I nästa match, lördag 2 december 15.15, har Rögle Modo Hockey hemma i Catena Arena, medan Frölunda spelar borta mot Oskarshamn.