Leksand förlorade mot Frölunda
Leksand förlorade mot Frölunda - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Johan Valkonen

Frölunda vann borta mot Leksand

Det blev dramatiskt när Frölunda vann mot Leksand i SHL på torsdagen. Laget vann med 2-1 (0-0, 0-1, 2-0) borta i Tegera Arena. Jayden Halbgewachs slog till med bara 47 sekunder kvar av matchen och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Den första perioden slutade 0–0. Det var först 15.49 in i andra perioden som Leksand tog ledningen genom Anton Lindholm framspelad av Matt Caito och Marek Hrivik.

10.16 in i tredje perioden slog Max Lindroth till på pass av Max Friberg och kvitterade för Frölunda.

Laget avgjorde matchen med 47 sekunder kvar att spela genom Jayden Halbgewachs på pass av Christian Folin. Halbgewachs fullbordade därmed Frölundas vändning.

Det här var Leksands sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Frölundas nionde uddamålsseger.

Frölunda ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Leksand är på åttonde plats. Ett fint lyft för Frölunda som låg på åttonde plats så sent som den 1 december.

Nästa motstånd för Leksand är Rögle. Frölunda tar sig an HV 71 borta. Båda matcherna spelas lördag 9 december 18.00.