Ryck i sista perioden avgjorde för HV 71 hemma mot Frölunda

En jämn match mellan hemmalaget HV 71 och gästande Frölunda avgjordes först i tredje perioden. Där var HV 71 starkare och vann matchen i SHL med 4-3 (0-2, 3-1, 1-0).

Henrik Borgström slog till 12.58 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

I början av matchen var Frölunda starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Erik Borg och Jayden Halbgewachs. Efter 10.01 i andra perioden slog Henrik Borgström till, på pass av Oliwer Kaski och reducerade åt HV 71.

Åke Stakkestad gjorde dessutom 2-2 efter 13.47 framspelad av Mattias Tedenby och Mikael Seppälä.

Nicholas Shore gjorde dessutom 3-2 efter 18.14 på pass av Oskar Stål-Lyrenäs och Oliwer Kaski.

Frölundas Jayden Halbgewachs gjorde 3-3 efter 19.12 framspelad av Max Friberg och Tom Nilsson.

12.58 in i tredje perioden nätade HV 71:s Henrik Borgström på nytt på pass av Isac Brännström och avgjorde matchen för HV 71.

Jayden Halbgewachs gjorde två mål för Frölunda och spelade fram till ett mål.

Det här var HV 71:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Frölundas sjätte uddamålsförlust.

Frölunda ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan HV 71 är på 13:e plats.

Nästa motstånd för HV 71 är Oskarshamn. Frölunda tar sig an Skellefteå hemma. Båda matcherna spelas tisdag 19 december 19.00.