Ryck i sista perioden avgjorde för Leksand hemma mot Linköping

En jämn match mellan hemmalaget Leksand och gästande Linköping avgjordes först i tredje perioden. Där var Leksand starkare och vann matchen i SHL med 5-4 (2-1, 1-2, 2-1).

Anton Lindholm slog till 16.47 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

Leksand startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Lucas Elvenes och Lukas Vejdemo innan Linköping svarade och gjorde 2-1 genom Ty Rattie. Efter 4.46 i andra perioden nätade Peter Cehlarik, framspelad av Lucas Elvenes och gjorde 3-1.

Linköpings Christoffer Ehn gjorde 3-2 efter 16.10.

Anthony Greco gjorde dessutom 3-3 efter 16.43 på straff.

1.37 in i tredje perioden slog Oscar Fantenberg till på pass av Taylor Leier och gav laget ledningen för Linköping.

5.26 in i perioden nätade Leksands Lukas Vejdemo ännu en gång framspelad av Peter Cehlarik och Anton Lindholm och kvitterade för Leksand.

Efter 16.47 slog Anton Lindholm till på pass av Lukas Vejdemo och Lucas Elvenes och avgjorde matchen.

Leksands Lucas Elvenes stod för ett mål och tre assists och Lukas Vejdemo gjorde två mål och två målgivande passningar.

Det här var Leksands tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Linköpings fjärde uddamålsförlust.

Leksand ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Linköping är på tredje plats. Noteras kan att Linköping sedan den 29 november har avancerat sex placeringar i tabellen.

I nästa match, tisdag 26 december, har Leksand Modo Hockey hemma i Tegera Arena 18.00, medan Linköping spelar hemma mot HV 71 15.15.