Efterlängtad seger för Örebro Hockey – steg åt rätt håll mot Timrå

Örebro Hockey har haft en tuff period med fyra raka förluster i SHL. Men borta mot Timrå bröts den sviten. Det blev 2-4 (2-2, 0-1, 0-1) i matchen i SCA Arena.

Örebro Hockey tog ledningen efter 5.50, genom Rasmus Rissanen assisterad av Mathias Bromé och Oliver Eklind.

Timrå kvitterade till 1-1 efter 15.24, genom Simon Forsmark framspelad av Emil Pettersson och Anton Wedin.

Örebro Hockey tog ledningen på nytt efter 18.04, när Ludvig Larsson slog till på pass av William Wikman och Gustav Backström.

Timrå kvitterade till 2-2 efter 19.44, när Albin Lundin fick träff på pass av Per Svensson och Axel Rindell.

Efter 1.27 i andra perioden slog Robert Leino till, på pass av Ludvig Larsson och William Wikman och gav Örebro Hockey ledningen. 13.35 in i tredje perioden slog Rasmus Rissanen till återigen framspelad av Ludvig Larsson och Robert Leino och ökade ledningen för Örebro Hockey. Det fastställde slutresultatet till 2-4.

Ludvig Larsson gjorde ett mål för Örebro Hockey och två assist.

Timrå har två vinster och tre förluster och 12–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Örebro Hockey har en vinst och fyra förluster och 10–16 i målskillnad.

För tabellens utseende betyder det här att Timrå ligger på sjunde plats medan Örebro Hockey har niondeplatsen.

Nästa motstånd för Timrå är Skellefteå. Örebro Hockey tar sig an Linköping hemma. Båda matcherna spelas torsdag 28 december 19.00.