Leksand fortsätter att vinna

1-4 (0-2, 0-2, 1-0) blev resultatet när Malmö och Leksand möttes i Malmö Arena på torsdagen. I och med detta har Leksand fyra raka segrar i SHL.

Leksand startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Max Veronneau och Justin Glenn Kloos. Leksand gjorde två mål i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4, målen av Alexander Lundqvist och Kalle Östman, vilket avgjorde matchen. 8.39 in i tredje perioden nätade Malmös Tomi Sallinen framspelad av Kim Rosdahl och Christoffer Forsberg och reducerade för Malmö. Fler mål än så blev det inte för Malmö.

Leksands Max Veronneau stod för tre poäng, varav ett mål.

Malmös nya tabellposition är elfte plats, medan Leksand är på fjärde plats. Ett fint lyft i tabellen för Leksand som så sent som den 18 december låg på åttonde plats.

I nästa match, lördag 30 december, har Malmö Rögle borta i Catena Arena 18.00, medan Leksand spelar borta mot Timrå 15.15.