Leksand avgjorde mot Timrå i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Timrå och gästande Leksand var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Leksand och vann matchen i SHL med 4-2 (0-0, 2-2, 2-0).

I och med detta har Leksand hela fem raka segrar i SHL.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Efter 3.43 i andra perioden gjorde Timrå 1-0 genom Axel Rindell.

Leksand kvitterade till 1-1 genom Kalle Östman efter 6.02 av perioden.

Timrå tog ledningen på nytt genom Sebastian Hartmann efter 8.49.

Leksand gjorde 2-2 genom Peter Cehlarik efter 9.42 av perioden. I tredje perioden var Leksand starkast och gick från 2-2 till 2-4 genom två snabba mål i slutet av perioden av Lucas Elvenes och Marcus Karlberg och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 27 sekunder kvar att spela.

Timrå ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Leksand ligger på tredje plats. Ett fint lyft i tabellen för Leksand som så sent som den 18 december låg på åttonde plats.

I nästa match möter Timrå Linköping hemma och Leksand möter Rögle hemma. Båda matcherna spelas torsdag 4 januari 19.00.