Leksand avgjorde mot Rögle i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Leksand och gästande Rögle var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Leksand och vann matchen i SHL med 4-0 (0-0, 0-0, 4-0).

Det här innebär att Leksand nu har sex segrar i följd i SHL.

De två första perioderna blev mållösa. Leksands Max Veronneau gjorde 1-0 efter 20.52 i andra perioden framspelad av Patrik Zackrisson och Olle Alsing. I tredje perioden var Leksand starkast och gick från 1-0 till 4-0 genom mål av Jon Knuts, Kalle Östman och Marcus Karlberg och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 13 sekunder kvar att spela.

Leksand imponerar med fem segrar och 22–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Rögle har två vinster och tre förluster och 9–15 i målskillnad.

Leksand stannar därmed på tredje plats, och Rögle på tolfte plats, i tabellen. Noteras kan att Leksand sedan den 18 december har avancerat fem placeringar i tabellen.

Leksand möter Oskarshamn i nästa match hemma lördag 6 januari 15.15. Rögle möter samma dag Modo Hockey borta.