Malmö förlorade mot Frölunda
Malmö förlorade mot Frölunda - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Johan Valkonen

Straffar avgjorde när Frölunda vann mot Malmö

Malmö tog emot Frölunda hemma i en riktigt jämn match i SHL. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde Frölunda avgöra till 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0). Noah Dower Nilsson blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Segern var Frölundas femte på de senaste sex matcherna.

Frölunda tog ledningen efter 13.31, genom Jere Innala på pass av Malte Strömwall och Max Friberg. Efter 16.39 i andra perioden nätade Janne Kuokkanen, framspelad av Adam Ollas Mattsson och Johan Ivarsson och kvitterade för Malmö. 6.47 in i tredje perioden nätade Frölundas Erik Borg på pass av Jere Innala och gav laget ledningen för Frölunda.

17.51 in i perioden slog Janne Kuokkanen till återigen på pass av Adam Ollas Mattsson och Tomi Sallinen och kvitterade för Malmö.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Malmös tolfte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Frölundas elfte uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Frölunda nu ligger på sjunde plats. Malmö är på tionde plats.

Nästa motstånd för Malmö är Linköping. Frölunda tar sig an Örebro Hockey hemma. Båda matcherna spelas torsdag 11 januari 19.00.