Vinstsviten slut för Leksand

Matchen mellan hemmalaget Leksand och gästande Oskarshamn slutade 2-3 (0-0, 2-1, 0-1, 0-1) efter förlängning. Det var första förlusten sedan den 7 december för Leksand. Därmed tog Leksands svit med sex raka segrar i SHL slut på lördagen.

Segermålet för Oskarshamn stod Ahti Oksanen för 1.04 in i förlängningen.

Första perioden blev mållös. Leksand startade andra perioden bäst. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Kalle Östman och Lucas Elvenes innan Oskarshamn svarade och gjorde 2-1 genom Niclas Burström. 14.08 in i tredje perioden slog David Quenneville till på pass av Lukas Jasek och Ahti Oksanen och kvitterade för Oskarshamn. I förlängningen tog det 1.04 innan Oskarshamn också avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Ahti Oksanen, på pass av Austin Wagner och Anton Mylläri.

Leksand har fyra vinster en förlust och 19–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Oskarshamn har tre vinster och två förluster och 17–15 i målskillnad. Det här var Leksands sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Oskarshamns sjätte uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Leksand på tredje plats och Oskarshamn sist, på 14:e plats. Leksand var åtta i tabellen för 19 dagar sedan, men har fått ett lyft.

På torsdag 11 januari 19.00 spelar Leksand borta mot Modo Hockey, och Oskarshamn hemma mot Luleå.