Leksand segrade över Modo Hockey i förlängningen

Leksands väg till seger mot Modo Hockey borta i SHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 4-3 (2-1, 0-2, 1-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Justin Glenn Kloos stod för det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Leksand.

Segern var Leksands sjunde på de senaste åtta matcherna, och sjätte raka segern på bortaplan.

Leksand startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Olle Alsing och Justin Glenn Kloos innan Modo Hockey svarade och gjorde 2-1 genom Josh Dickinson. Efter 7.15 i andra perioden nätade Daniel Brickley, på pass av Sampo Ranta och Mikkel Aagaard och kvitterade för Modo Hockey.

Erik Karlsson gjorde dessutom 3-2 efter 18.59 framspelad av Kristians Rubins och Adam Pettersson.

7.04 in i tredje perioden nätade Leksands Olle Alsing återigen framspelad av Patrik Zackrisson och Max Veronneau och kvitterade för Leksand. I förlängningen tog det 1.59 innan Leksand också avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Justin Glenn Kloos, framspelad av Lucas Elvenes och Matt Caito.

Det här var Modo Hockeys femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Leksands fjärde uddamålsseger.

Leksand ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Modo Hockey är på tionde plats. Så sent som den 18 december låg Leksand på åttonde plats i tabellen.

På lördag 13 januari 18.00 spelar Modo Hockey borta mot Oskarshamn, och Leksand borta mot Växjö.