Växjö Lakers HC vann mot Leksand
Växjö Lakers HC vann mot Leksand - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Simone Syversson

Storseger för Växjö hemma mot Leksand

Växjö hade en riktig målfest när man besegrade Leksand hemma i Vida Arena i SHL. Växjö vann med hela 8-1 (2-0, 3-0, 3-1). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Leksand vann med 3-2.

Växjö startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Noah Ostlund och Joel Persson. Det skulle komma mer från Växjö. Växjö stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 2-0 till 5-0 på bara 9.40. Växjö tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.06 genom Dylan McLaughlin, och gick upp till 7-0 innan Leksand svarade.

Segern skrevs till slut till 8-1 för Växjö.

Växjös Joel Persson stod för ett mål och två assists och Hugo Gustafsson gjorde tre mål.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Växjö med 20–9 och Leksand med 15–16 i målskillnad.

För Leksand gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Växjö är på andra plats.

I nästa match, torsdag 18 januari 19.00, har Växjö Modo Hockey hemma i Vida Arena, medan Leksand spelar borta mot Linköping.