Timrå vann mot Frölunda
Timrå vann mot Frölunda - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Tungt för Frölunda – Timrå bröt fina vinstsviten

Frölunda har haft en stark period i SHL och inför matchen borta mot Timrå hade laget tagit fem raka segrar. På torsdagen tog det stopp och matchen i SCA Arena slutade 6-2 (1-2, 4-0, 1-0). Det var första förlusten sedan den 9 december för Frölunda.

Frölunda tog ledningen efter sju minuters spel, genom Henrik Tömmernes.

Timrå kvitterade till 1-1 efter 7.43, när Anton Lander slog till assisterad av Filip Hållander och Anton Wedin.

Frölunda tog ledningen på nytt efter 18.41, när Jere Innala hittade rätt framspelad av Filip Hasa och Linus Högberg.

Timrå gjorde dock fyra raka mål i andra perioden och gick från underläge 1-2 till ledning med 5-2. 2.15 in i tredje perioden nätade Timrås Axel Rindell framspelad av Robin Hanzl och Magnus Pääjärvi och ökade ledningen för Timrå. Rindell fullbordade därmed lagets vändning. Det fastställde slutresultatet till 6-2.

Timrås Anton Wedin stod för ett mål och två assists och Filip Hållander hade tre assists.

Timrå har två segrar och tre förluster och 13–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Frölunda har fyra vinster och en förlust och 17–10 i målskillnad.

Resultatet innebär att Timrå ligger kvar på åttonde plats och Frölunda på sjätte plats i tabellen.

Timrå tar sig an Oskarshamn i nästa match borta lördag 20 januari 18.00. Frölunda möter samma dag 15.15 Skellefteå borta.