Frölunda vann mot IK Oskarshamn
Frölunda vann mot IK Oskarshamn - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Johan Valkonen

Frölunda vände i andra mot Oskarshamn

Bortalaget Oskarshamn ledde matchen mot Frölunda inför andra perioden. Men där fick Frölunda rejäl utdelning med fyra raka mål. Till slut blev det 5-2 (0-2, 4-0, 1-0) i matchen i SHL.

Segern var Frölundas sjunde på de senaste nio matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

I början av matchen var Oskarshamn starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av David Quenneville och Johannes Salmonsson. Frölunda vände på dock matchen när laget gjorde fyra raka mål och gick från 0-2 till 4-2 i andra perioden. 6.25 in i tredje perioden nätade Frölundas Carl Klingberg på pass av Nicklas Lasu och ökade ledningen för Frölunda. Klingberg fullbordade därmed lagets vändning. Det fastställde slutresultatet till 5-2.

I tabellen innebär det här att Frölunda nu ligger på sjunde plats. Oskarshamn är på 14:e och sista plats.

Lördag 27 januari spelar Frölunda hemma mot HV 71 15.15 och Oskarshamn mot Växjö hemma 18.00 i Be-Ge Hockey Center.