Luleå vann mot Leksand
Luleå vann mot Leksand - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Straffar avgjorde – Luleå vann mot Leksand

Luleå spelade mot Leksand hemma i en riktigt jämn match i SHL. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde Luleå avgöra till 4-3 (0-1, 1-1, 2-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Adam Brodecki för.

Därmed har Luleå vunnit sex matcher i rad i SHL.

Leksand tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Patrik Zackrisson. Efter 5.26 i andra perioden gjorde Leksand 0-2 genom Lukas Vejdemo.

Luleå reducerade dock till 1-2 genom Adam Brodecki efter 9.33 av perioden. Leksand utökade ledningen igen genom Kalle Östman efter 3.57 i tredje perioden.

Luleå vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-3 till 4-3.

Fjärde perioden blev mållös.

Luleås Linus Omark stod för ett mål och två assists och Adam Brodecki gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Luleå imponerar med fem segrar och 16–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Leksand har tre vinster och två förluster och 16–19 i målskillnad. Det här var Luleås nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Leksands åttonde uddamålsförlust.

Det här betyder att Luleå ligger på åttonde plats i tabellen, och Leksand är på tredje plats. Ett fint lyft för Leksand som låg på sjunde plats så sent som den 25 december.

I nästa match möter Luleå Linköping hemma och Leksand möter Färjestad borta. Båda matcherna spelas lördag 27 januari 18.00.