Frölunda vann mot HV 71
Frölunda vann mot HV 71 - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Johan Valkonen

Ryck i sista perioden avgjorde för Frölunda hemma mot HV 71

En jämn match mellan hemmalaget Frölunda och gästande HV 71 avgjordes först i tredje perioden. Där var Frölunda starkare och vann matchen i SHL med 2-1 (0-1, 1-0, 1-0).

Henrik Tömmernes slog till med bara 52 sekunder kvar av matchen och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Segern var Frölundas åttonde på de senaste tio matcherna, och femte hemmasegern i rad.

HV 71 tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Nicholas Shore på pass av Oliwer Kaski och Oscar Fisker Molgaard. Efter 11.46 i andra perioden nätade Mikael Ruohomaa, på pass av Henrik Tömmernes och Pontus Johansson och kvitterade för Frölunda. Laget avgjorde matchen med 52 sekunder kvar att spela genom Henrik Tömmernes assisterad av Max Friberg och Mikael Ruohomaa. Tömmernes fullbordade därmed Frölundas vändning.

Det här var Frölundas tolfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HV 71:s sjunde uddamålsförlust.

Frölunda stannar därmed på sjunde plats, och HV 71 på 13:e plats, i tabellen.

Frölunda möter Modo Hockey i nästa match borta tisdag 30 januari 19.00. HV 71 möter samma dag Färjestad hemma.