Leksand förlorade mot Skellefteå AIK
Leksand förlorade mot Skellefteå AIK - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Tre poäng för Skellefteå hemma mot Leksand

Skellefteå vann mötet med Leksand borta med 5-1 (0-0, 2-0, 3-1) på tisdagen i SHL.

Segern var Skellefteås sjunde på de senaste nio matcherna, och femte raka segern på bortaplan.

Den första perioden slutade 0–0. I andra perioden var Skellefteå starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Jonathan Pudas och Simon Robertsson. Skellefteå hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 8.22 genom Max Lindholm, och gick upp till 0-4 innan Leksand svarade.

Till slut blev det 1-5 till Skellefteå.

För hemmalaget betyder resultatet fjärde plats i tabellen. Skellefteå är på tredje plats.

Nästa motstånd för Leksand är Frölunda. Skellefteå tar sig an Modo Hockey hemma. Båda matcherna spelas torsdag 1 februari 19.00.